Mgr. Zdenka Doubravka (dříve Malotová)

zdenka.doubravka@centrum.cz
608 522 279

Adresa:

K.Chocholy 1269/21,

České Budjovice 37005

Facebook

O mně

Jsem srdcem Indiánka. Miluji slunce, říčky a měkkou trávu. Ráda brouzdám lesem, ztrácím se a zase nacházím. Baví mě svět, ve které vyrůstají přírodní domečky a permakulturní zahrady. Svět, ve kterém se lidé propojují a společně tvoří Krásná místa na Zemi.

Je mi dobře s Živou stravou. Vystoupila jsem z klamu takzvaného zdravého vaření, které jsem za život z různých zdrojů poznávala. S vděčností za život v těle, jehož podstata je stejná, jako těla dalších živých tvorů na Zemi, přijímám plody Přírody – živé, šťavnaté, naklíčené. V té nejživotodárnější podobě, jaká může být. Fascinuje mě jednoduchost a přirozenost Živé stravy, baví mě připravovat ji dětem i mému muži. Baví mě dělit se o tento úžasně jednoduchý objev s ostatními.

Živé stravě se věnuji 5 let. Pořádám přednášky, workshopy, přispívám recepty i rozhovory do rádia Regina, přednášela jsem na RAWfestu v Praze . Vydala jsem e-book Začni kvést s Živou stravou.

A co na to má historie vzdělávací?

Dodnes využívám poznatky o fungování těla, které jsem získala na Lékařské Fakultě Karlovy Univerzity – obor Diplomovaná dětská sestra. Dále jsem studovala na FTK Univerzity Palackého obor Podpora zdraví – výživa a pohybový režim. Díky tomu, se lépe orientuji v informační kanonádě o výživě, a poznatky si dávám do širších souvislostí. Ve vzdělávání pokračuji, více se však zajímám o směry, které se z různých pohledů zaměřují na uskutečnění Ideálu, ve kterém jsou šťastny všechny bytosti na této Zemi :-)

A co má vařící kariéra?

Prošla jsem etapou vegetariánskou, veganstvím, makrobiotikou i dělenou stravou.

A co na to Šimpanzi?

Chroupou ovoce, přikusují listí a při zmínce o tom prapodivném jídle, té tlupy Homo Sapiens (pečené vařenici smažené), jen soucitně prohodí: „Jsou fakt 100 let za opicemi.“ :-)