Naklíčená pohanka v povidlové koupeli

Naklíčená pohanka v povidlové koupeli
Naklíčená pohanka v povidlové koupeli

Děti milují nakíčenou pohanku a milují povidla. Dělám si povidla ze švestek z našeho sadu. Tři dny je pod varem odpařuji, nic nepřidávám, jsou 100% švestkové. Nejsou raw, ale vyhovím chutím dětí a enzymů z pohanky mají habakuk :-) Jasmínka si snídani ještě dokrášlila makovou čepici.

DSCN0702 - kopieDSCN0709 - kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pohanku klíčím 3 – 4 dny v míse, proplachuji důkladně, co nesníme, uchovám v chladu. Mák si Jasmínka namlela na mlýnku a hustě navrstvila na pohanku plavající v povidlech. Chuťově mi tato snídanička připomíná frgály, povidlovo-maková náplň je opravdu veleštědrá. Když dělám toto jídlo zcela RAW, místo povidel rozmixuju namočené sušené švestky s datlemi. Samotné švestky nejsou tak sladké.

 

Comments are closed.